“Logo’nun Sanat Eserine Dönüştürülmesi ve Tüm Şube Girişlerinde Sergilenmesi”

Sanatın markaya kattığı prestijden hareketle oluşturduğumuz premium projelerden bir diğeri olan Vakıf Katılım x Bilal Akkaya iş birliğinde, marka logosu, markanın hikayesine uyumlu bir şekilde, vakıf duası formatında hat sanatı ile yeniden yorumlanarak özgün bir esere dönüştürüldü. Sanatçı Akkaya, bu ana eseri 24 ayar altın tozu kullanarak oluşturdu. 

Ana eserin ortaya çıkmasından sonra, merkez bina ve bankanın tüm şubelerinin girişinde oluşturulan özel bir alanda, marka hikayesi ile uyumlu olarak Vakıf duasının Türkçe formatına yer verildi. Ayrıca, Akkaya’nın tasarladığı Vakıf Katılım Bankası logosu şeklindeki Vakıf duası tasarımı, bu özel alanın orta kısmına yerleştirilerek, sanat eseri markanın özgün ve prestijli ifadesinde bir araç olarak kullanıldı. Farklı şubelerde benzer alanların oluşturulması, markanın sanata yaptığı yatırımın müşteriler ve iş ortakları nezdinde pekişmesini sağlayan, ayrıca markanın sanatsal hikayesini gerçek hayat ile buluşturan önemli bir nokta olarak öne çıktı.

“12 Adet Modern Vav Harfi Tasarımından Oluşan Premium Takvim”

Vakıf Katılım ile yapılan iş birliği çerçevesinde, Akkaya’nın bankaya özel olarak oluşturduğu bir diğer premium proje, Vav harflerinin 12 farklı çizgisinden oluşan modern hat sanatı koleksiyonu ile tasarlanan 2017 takvim tasarımı oldu. Akkaya’nın özgün eserleri, markanın görsel kimliğine uygun ve estetik bir şekilde Düşgen AD/ART tarafından tasarlandı. Renk olarak, Vakıf Katılım’ın kurumsal renk değerlerinden mavi kullanılarak, mevcut kurumsal imajın güçlü ve prestijli duruşu pekiştirildi.